Thursday, July 21, 2016

Hva er kjærlighet?

I dagens kristen Norge så er det talt en del om kjærlighet. At det er viktig at vi har kjærlighet. Men hvilke kjærlighet skal vi ha?
Skal vi ha kjærlighet til vår ektefelle, familie og venner? brødre innenfor kristensamfunnet?
I Guds Ord sier Jesus Kristus at vi skal elske våre fiender! "Men Jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som ondskapsfullt utnytter dere og forfølger dere. Slik skal dere være som barn av deres Far i himmelen. For Han lar Sin sol gå opp over onde og gode, og Han lar det regne over rettferdige og urettferdige. For dersom dere elsker dem som elsker dere, hvilken lønn har dere da? gjør ikke til og med tollerne det samme? Og dersom dere bare hilser på deres brødre, hva mer enn andre gjør dere da? gjør ikke til og med tollerne det samme?" Matteus evangelium 5:44-47
Altså så skal vi elske alle mennesker. Også de som ikke liker oss eller vil ha noe med oss å gjøre.


Hmm... Det er ikke akkurat lett. De som bare snakker stygt til oss, eller de som slår oss. Men hva var det Jesus gjorde? "Men Gud viser Sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere." Romerbrevet 5:8
Altså så Gud viser kjærlighet! Han elsket oss så mye at Han sendte Sin eneste Sønn i døden for å gjenopprette forholdet til oss, slik at vi kan få evig liv hos Ham og ikke må havne i evig død!
Men hvor ofte ser vi om mennesker virkelig har den kjærligheten i seg at de er villige til å dø selv for at andre som faktisk hater dem skal få leve?
Vi i Norge ser ikke så mye til det egentlig!
Men hva er kjærlighet utenom det?
Er kjærlighet bare at Morten sier fine ting til meg og hjelper meg med handlevarene?
Eller er kjærlighet også at han sier at nå var du ufin mot den personen?
Kjærlighet er ikke bare slik dikke derier!
Nei, kjærlighet er sannhet!
Hvor ofte gikk Jesus Kristus rundt å sa til folk at de var vakre å se på? Han gikk å fortalte sannheten! Han fortalte det som kunne være vondt for dem å høre, fordi de måtte omvende seg! Han gjorde det i kjærlighet! For Herren Gud er kjærlighet! Og Ja, det er kjærlighet å fortelle sannheten til noen som er på vei til helvete slik at de kan omvende seg og heller gå på den smale vei!

I Bibelen står det om Herren som er innbudt til ei dame som heter Marta. Men han irettesetter faktisk hun som har invitert han hjem. "Da de gikk videre, kom Han inn i en landsby, og en kvinne ved navn Marta ønsket Ham velkommen i sitt hus. Og hun hadde en søster som het Maria. Hun satte seg ned ved Jesu føtter og lyttet til Hans ord. Men Marta var travelt opptatt med alt tjenestearbeidet, og hun gikk da bort og sa:<< Herre, bryr Du Deg ikke om at min søster har latt meg være alene med å tjene? Si derfor til henne at hun skal hjelpe meg.>> Og Jesus svarte med å si til henne_<< Marta, Marta, du er bekymret og urolig for mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, som ikke skal bli tatt fra henne.>>" Lukas 10:38-42
Altså så må vi våkne opp!!! Guds kjærlighet som det er omtalt om i bibelen er ikke en kjærlighet der vi kan gjøre hva vi vil, eller at vi skal være "hyggelige" med mennesker! Ja klart vi skal være hyggelige med mennesker! Men det handler om en kjærlighet som er dypere enn det! Kjærligheten som taler sanne og mange ganger harde ord. Gud er kjærlighet!

" For så har Gud elsket verden at Han gav Sin Sønn, Den Enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. For Gud sendte ikke Sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved Ham. Den som tror på Ham, blir ikke dømt. Men den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.
Og dette er dommen, at lyset er kommet inn i verden og menneskene elsket mørket framfor lyset, for gjerningene deres var onde." Johannes evangelium 3:16-19

No comments: