Tuesday, May 31, 2016

Gud er en nidkjær Gud!

Nidkjær kan vi ofte lese om i det gamle testamentet. Nidkjærhet kan bety " Krav om udelt hengivenhet". Altså Gud vil ikke at vi skal ha andre guder enn Han! Slik det står om i de ti bud. " Du skal ikke ha andre guder enn Meg." 2.Mosebok 20:3
Og hva er guder i dag? ja, vi vet at forskjellige religioner har guder. Kan vi da si at vi ikke har andre guder enn Herren? Hvis vi ikke tror på disse religionene? Jeg tror at alt som kommer i veien for vår Gud kan regnes som en "gud". I gamle testamentlig tid virker det som det var mye avgudsdyrkelse. Altså det kan virke som de skulle ha noe å tilbe. Enten det var vår Gud eller avguder. Men hva tilber vi? tilber ikke vi oss selv? Er ikke det en temmelig stor avgud, foruten alle de andre tingene vi tilber, mennesker rundt oss og kjendiser? Gud har kalt oss til fellesskap med Han! Han vil at vi skal ha tid med Han og Han alene. Synes du kanskje ikke Han fortjener det? Å, jo det gjør Han! Det var tross alt Han som skapte deg og alt det vakre i naturen. Det er tross alt Han som kan hjelpe deg i enhver situasjon om du vil ha Hans hjelp!
MEN Han er en nidkjær Gud! Vi skal ikke leke med Herren! Han vil ha oss i Sin nærhet. Han vil at vi skal søke Han! Han vil at vi skal komme til Han i gode dager og i vonde dager.
Vi kan se det som i et bildet med en mor og et barn. Hun elsker barnet sitt! Hun kunne sittet og sett på og holdt rundt det barnet lenge lenge. Men det barnet har fri vilje så det kan velge og ikke bruke tid på moren. Men da kan du tenke deg hvor vondt det er for moren. Hun har bært barnet i ca. 9 måneder inni magen og elsker det barnet kanskje mer enn det noen gang vil forstå. Så vil ikke barnet som hun elsker, være i hennes nærhet. Tror vi kan legge det sammen med Gud og oss. Vi bruker bare litt tid her og litt tid der, fordi vi har så mye annet på agendaen, eller som kan være " mer interessant" å bruke tiden på. Rett og slett en avgud,  når vi egentlig bare burde satt oss opp i fanget til Herren vår Gud og nøte Hans kjærlighet for oss! For Han vil gi oss av Sin kjærlighet om vi kommer til Han. All verdens kjærlighet kan ikke til sammen en gang nå opp til Herren vår Guds kjærlighet!

" For jeg vet at Herren er stor, og vår Herre er over alle guder." Salme 135:5

No comments: